Scandinavian Horse & Dog


Ajankohtaista

01.08.2013 - Mitä on MSM?
MSM eli metyylisulfonyylimetaani on luonnollisesti esiintyvä rikkiyhdiste jota löytyy sekä meidän kehostamme että monista ruuista ja juomista, kuten esim. kahvista, teestä ja vihreistä vihanneksista. Se on puhdistetussa kemiallisessa muodossa hajuton, valkoinen ja veteen liukeneva pulveri. MSM on yksi kaikkein vähiten myrkyllisimmistä yhdisteistä ja on verrattavissa veteen.
MSM on myös verrattavissa DMSO:n joka on ainutlaatuinen terapauttinen yhdiste ja jota käytetään kaikkialla maailmassa potilaiden hoitoon jotka kärsivät tuskallisista kipu- ja tulehdustiloista.
MSM:llä on monta DMSO:n ominaisuutta, mutta MSM:llä ei ole sen epämiellyttävää tuoksua eikä sivuvaikutuksia.
Luonnollisesti esiintyvä rikki, kuten rikki joka on löydettävissä MSM:stä, ei ole samanlainen kuin epäorgaanisissa rikkiyhdisteissä joille moni ihmisistä saattaa olla allerginen.
Muutamat rikin elintärkeät vaikutukset ovat seuraavia:
säilyttää proteiinien rakenteen kehossamme, auttaa muodostamaan keratiinia joka on elintärkeä hiusten ja kynsien kasvulle, auttaa kehoa rakentamaan immunoglobuliineja jotka ovat hyvin tärkeitä immunosysteemillemme, ja katalysoi kemiallisia reaktioita jotka muuntavat ruuan energiaksi.

Terveyshyötyjä:
Jo monta vuotta MSM on ollut sairaalakäytössä Oregonin yliopistosairaalassa ja nämä vuodet ovat todistaneet että MSM lievittää kipua ja auttaa tulehduksissa ilman vakavia sivuvaikutuksia sekä:
- estää kipuimpulsseja kulkemasta hermoratoja pitkin ( analgesia )
- vähentää tulehduksia
- lisää verenkiertoa
- vähentää lihasjännityksiä
- pehmentää arpikudosta

MSM-käytön edut hevosille ovat:
-parantaa elimistön puolustuskykyä turvotusta ja kudosten jäykkyyttä vastaan,
-lievittää tulehduksia ja kipua,
-nopeuttaa kudosten toipumista tulehdusten ja vammojen jälkeen,
-parantaa hevosten kaviohaurautta, huonoa kavionkasvua ja sen kuntoa,
-eduksi karvoitukselle vaikuttaen keratiiniin (rikkiyhdiste) ja muihin membriini-yhdisteisiin.

MSM on usein niin toimiva kipua lieventävä yhdiste että lääkärit pystyvät alentamaan potilaalleen määräämää lääke-annostusta, ja joskus he jopa keskeyttävät lääkityksen kokonaan.

Eräs niveltulehdustutkimus:
urheilijat käyttävät MSM:ää lievittääkseen lihas- ja nivelkipuja. Aivan viimeaikoina tutkijat ovat kiinnostuneet MSM:n tulehdusta poistavista vaikutuksista ja sen ominaisuuksien hyödyntämisestä niveltulehduksien hoidossa. Tri Ronald M. Lawrence joka toimii professorina Kalifornian lääketieteelisessä Yliopistossa teki tutkimuksen MSM:n käytöstä potilailla jotka kärsivät niveltulehduksista.
Hänen tutkimuksensa osoitti että se saattaa tarjota turvallisen ja myrkyttömän vaihtoehdon lieventämään niveltulehduksista kärsivien ihmisten kipuja. Tutkimuksessa 16:sta potilaasta 13 otti MSM:ää päivittäin 6 viikon ajan 2250 mg/pv, potilaitten kivut vähenivät näiden kohdalla n. 80%. Kolme muuta potilasta jotka uskoivat ottavansa 2250 mg MSM:ää , mutta jotka todellisuudessa eivät sitä saaneet kertoivat kipujen vähentyneen n.18%:lla. Vaikka tämä oli vain yksi tutkimus niin se osoitti että MSM:ään tulisi suhtautua vakavasti.
Tri Ronald M. Lawrence

Esipuhe MSM kirjasta
Tulet lukemaan MSM:stä, luonnontuotteesta, joka on saavuttanut laajaa kiinnostusta ja innostusta kuten myos DHEA ja melatoniini joista julkaisin kirjoja muutama vuosi sitten.
MSM on osoittanut olevansa parantava luonnontuote kivun lievitykseen, tulehdus oireisiin ja allergioihin. Lääkärinä pyrin auttamaan ja parantamaan potilaani. Valitettavasti käännymme usein lääkkeiden puoleen halutessamme parantaa potilaamme vointia; voimakkaiden lääkkeiden joilla on myös haitalliset vaikutukset aiheuttaen ei toivottuja sivuoireita.
Lääketieteellinen kasvainsolu- ja vanhenemisoppi on aina suhtautunut skeptisesti luonnontuotteiden vaikutuksiin. Mutta monilla vitamiinineillä ja ruoka yhdisteilla on paikkansa lääketieteessä yhdisteinä jotka tarjoavat terapeuttisia tuloksia ilman haitallisia sivuoireita. Yhdisteiden kuten melatoniinin ja MSM:än käyttö tarjoaa lääkäreille turvallisemman vaihtoehdon kroonisten sairauksien hoitoon.
Tämä kirja sisältää tietoa tehdyistä MSM:ää koskevista tutkimuksista ja palautetta ihmisiltä jotka ovat käytäneet MSM:ää sekä pienempiin vaivoihin että vakaviin kroonisiin sairauksiin. Tutkimukset ja potilaiden palaute osoittavat että MSM on parantava luonnontuote joka tulisi ottaa vakavasti lääketieteellisissä piireissä.
Olen tuntenut Stanley Jacob:in jo monta vuotta ja olen tutustunut hänen mittavaan työhönsä Oregonin yliopistossa (Oregon Health Sciences University in Portland ), jossa hän on hoitanut monia vakavasta kivusta kärsiviä potilaita. Minä kiinnostuin MSM:stä koska olin tietoinen sen lähtöaineen DMSO:n parantavista vaikutuksista. Aineen joka vuosien saatossa oli selvästi todistanut arvonsa kipulääkkeenä..
MSM on tuoksuton DMSO:N hajoamistuote. Se ei ole millään tavoin myrkyllinen kuten DMSO. Onko sillä DMSO:n lukuisia parantavia ominaisuuksia? Todellisen vastauksen tähän voi vain antaa aika. Sekä potilaiden että lääkäreiden kuten Jacobsin ja Lawrence:n antama palaute yhdistettynä lukemattomiin raportteihin joita edellämainitut lääkärit ovat keränneet antavat lupaavan kuvan MSM:stä tulehdusoireita ja kipua poistavana yhdisteenä. Toivon että tämä kirja edistää MSM:n tutkimusta tulevaisuudessakin. Ehkäpä kansallinen terveysinstituutti innostuu suorittamaan tutkimusta tästä vaihtoehtolääkinnästä joka tuo uutta tietoa MSM:stä. Mutta ennen tämän toteutumista meidän täytyy tyytyä yksityiskohtaisiin kokemuksiin joista tämä kirja on koottu.
Jokainen ihminen on oma yksilönsä ja reagoi erilailla samoihin yhdisteisiin ja lääkkeisiin. Mutta lukiessasi tätä kirjaa opit että MSM on turvallinen yhdiste joka auttaa monia ihmisiä.
Jos kokeilet MSM:ää kerro siitä lääkärillesi ja seuraa ohjeita kirjassa. Lääkärisi tulee kysymään onko MSM turvallinen ja auttava yhdiste. Lue kirja! Tämän tulisi antaa vastaus, vaikkakin vain sinun kokemuksesi antavat lopullisen vastauksen.

William Regelson, M.D.
lääketieteen professori
Virginia Commonwealth University

Hinta
Tilaa tuotetta kpl