Scandinavian Horse & Dog


Ajankohtaista

27.08.2007 - Lääkärien esittämiä kysymyksiä vastauksineen koskien MSM:ää.
Kuinka paljon MSM:ää minun tulisi ottaa?

Ollessasi lääkityksellä kuin lääkityksellä sinun pitäisi ottaa aina riittävä annostus joka saa aikaan parantavat vaikutukset. Tämä sama asia pätee myös MSM:n kohdalla sen yliannosteleminen ei välttämättä tarkoita parempia tuloksia. Jokainen meistä on oma yksilönsä joka omaa erilaiset geenit, hormonitoiminnan ja vastustuskyvyn sillä vaikka kahdella meistä olisi samantyyppinen ja yhtä vakava sairaus niin sen etenemiseen vaikuttavat kunkin kehon vastustuskyvyn erilaiset vahvuudet ja heikkoudet.
Koska olemme niin erilaisia meidän kehomme reagoi lääkitykseen myös jokseenkin erilailla. Sinulle yksi aspiriini voi olla riittävä määrä parantamaan päänsäryn mutta veljesi saattaa tarvita kaksi, sama pätee muihinkin parannuskeinoihin. Yksi gramma MSM:ää voi sinulle olla riittävä annostus kun taas veljesi tarvitsee viisi grammaa tunteakseen samat vaikutukset. Vuosien kuluessa tuhannet potilaat ovat kokeneet parantavia vaikutuksia ottamalla 2-8 gramman päiväannoksen MSM:ää. Annostusmäärä riippuu potilaasta yksilönä. Normaalisti kahden gramman annos tai pienempi on riittävä. Allergisiin oireisiin kuten vuotavaan nenään ja silmiin saatat tarvita 3-4 grammaa MSM:ää päivässä ja vielä vakavampiin oireisiin saatat tarvita vieläkin suuremman annostuksen.
Joillekin olemme jopa suositelleet 40-60 grammaa vakaviin oireisiin mutta näissä tapauksissa potilaat ovat olleet meidän henkilökohtaisessa valvonnassamme. Meidän kokemuksemme on että mitä suuremman annoksen MSM:ää voit ottaa ilman sivuvaikutuksia kuten mahakipu tai ripuli sitä nopeammin huomaat sen parantavat vaikutukset. Jos et huomaa parantavaa vaikutusta niin nosta annostusta hiljalleen. Nosta annostus optimaaliseen 2-3 viikon ajalla. Monet ihmiset aloittavat kahden gramman päiväannoksella lisäten gramman tai kaksi muutaman päivän sisällä ja mikäli haluat vielä edelleen nostaa annostusta, niin tee se taas samalla tavoin hiljakseen. Nostaessasi MSM annostusta on hyvä jakaa se useampiin pienempiin päiväannoksiin, tämä auttaa kehoasi tottumaan MSM:ään.

Mitä jos otan liikaa MSM: ää ?

Seurauksia voivat olla pieni mahakipu tai ripuli. Jos näin käy, sinun tulisi pienentää annostusta. Jakamalla MSM:n päiväannos 2-3 ottokertaan pienentää se em. sivuvaikutusten mahdollista esiintymistä. Annoksen jakaminen on erityisen suositeltavaa henkilöille jotka ottavat MSM:ää suurempina annostuksina.
Olemme kuulleet että jotkut urheilijat ja kehonrakentajat joiden harjoitteluohjelma on hyvin raskas aloittavat melko korkeilla MSM annostuksilla vähentääkseen rasitusväsymystä. Jotkut ottavat 5 grammaa tai enemmän ennen ja jälkeen harjoitusten heti alusta lähtien, meille on kerrottu että monet heistä kärsivät päänsärystä tai mahakivuista aloittaessaan MSM:n käytön. Meidän suosituksemme urheilijoille ja kaikille MSM:n käyttöä harkitseville on aloitus pienemmillä annostuksilla.
Kipuun, tulehduksiin, lihas- ja luusto-ongelmiin suosittelemme MSM:ää otettavavaksi sisäisesti ja ulkoisesti, ulkoisesti tarkoittaa MSM:ää siveltävänä geelinä tai rasvana.

Pitäisikö minun ottaa MSM:ää tyhjään vatsaan ?

Vaikka monet ihmiset ottavat sitä tyhjään vatsaan on ehkä parasta ottaa se aterian yhteydessä tai jälkeen, tällä tavoin minimoidaan mahdolliset mahavaivat. Perussääntönä voidaan sanoa että älä ota MSM:ää ennen nukkumaan menoa koska se saattaa pitää sinua hereillä, sillä MSM:llä on taipumus antaa energiaa.

Kuinka nopeasti MSM toimii ?

Ei ole keinoa ennustaa kuinka nopea vaikutus on, koska tilanteet ovat erilaisia sillä vaikutukset voivat näkyä heti, muutaman päivän kuluessa tai ne voivat ilmetä vasta paljon myöhemmin.

Kuinka turvallista MSM on ?

Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole mitään ongelmia MSM:n kanssa, sillä se on erityisen turvallista. Tähän päivään mennessä emme ole kuulleet mitään vakavista sivuoireista joita se olisi mahdollisesti aiheuttanut. Tuhannet potilaat ovat ottaneet MSM:ää kaksi grammaa tai enemmän useita vuosia ilman mitään sivuoireita. Siitä huolimatta on syytä todeta että MSM on biologisesti aktiivi yhdiste mikä tarkoittaa että se aiheuttaa muutoksia kehossa. Tälläiset vaikutukset ovat pääasiassa positiivisia, mutta on muistettava että biologisesti aktiivilla aineella on aina potentiaalia ei toivottuihin sivuoireisiin. Kaikilla yhdisteillä mukaanlukien vesi on potentiaalia aiheuttaa reaktioita ihmisessä. Jos olet hyvin herkkä ja epävarma MSM:n käytöstä niin keskustele ensin lääkärisi kanssa.

Jos otan liikaa MSM :ää, voiko se tappaa minut ?

Olemme tutkineet MSM turvallisuutta tehden useita kokeita joista yksi on nimeltään LD-50 tämä perinteinen koe määrittelee kuinka suuri annos yhdistettä on kuolettava laboratorio-eläimille: MSM:n on osoitettu omaavan yhden seitsämäsosan ruokasuolan myrkyllisyydestä mikä tarkoittaa että MSM on hyvin turvallista ja verrattavissa veteen.

Voinko käyttää MSM:ää ikuisesti ?

On potilaita jotka ovat käyttäneet MSM:ää lähes 20 vuotta huomaten parantavia vaikutuksia. MSM voi vaikuttaa parantumisprosessiin positiivisesti ja jossain vaiheessa sitä ei enää tarvita. Joka tapauksessa MSM:ää voi käyttää pitkiäkin aikoja.

Häiritseekö MSM :n käyttö lääkitystäni ?

MSM:llä on suuri potentiaali luonnollisena yhdisteenä ja sitä voidaan käyttää tukemaan lääkitystä, sillä ei ole ikinä todettu olevan häiritseviä vaikutuksia lääkitykseen. MSM:n parantavat vaikutukset sallivat joskus lääkityksen vähentämisen ja joskus kokonaan poistamisen, mutta älä tee päätöstä lääkityksen lopettamisesta itse vaan keskustele siitä lääkärisi kanssa.
MSM ja veritestit: olemme tehneet lukemattomia veritestejä ja todenneet että MSM ei vaikuta tuloksiin, mutta jos olet menossa maksatestiin sinun tulisi lopettaa MSM:n käyttö noin 4 päivää aikasemmin. MSM:n ei ole ikinä todettu aiheuttavan maksavaurioita mutta se voi vaikuttaa testin arvoihin.

Onko raskaana olevan naisen turvallista ottaa MSM:ää ?

Kyllä, mutta me suosittelemme silti että keskustelet lääkärisi kanssa ennenkuin alat käyttää MSM:ää tai mitä tahansa muuta lääkitystä

Voiko lapsi ottaa MSM:ää ?

Lapset eivät yleensä tarvitse MSM:ää, lukuun ottamatta lapsia jotka kärsivät allergiasta, astmasta tai hengitystievaivoista. Monet lapset ovat ottaneet MSM:ää suuremmissakin määrissä ilman mitään ongelmia.

Mitä jos lapseni nielee paljon MSM:ää ?

MSM on hyvin turvallista jos huomaat lapsesi nielleen MSM:ää tai mitä tahansa muuta yhdistettä tai lääkettä lapsi tulisi viedä lääkärin tarkastettavaksi.

Mikä on paras tapa sekoittaa MSM -pulveri nesteeseen ?

Monet potilaat suosivat MSM-pulverin sekoittamista nesteeseen, tämä on suositeltavaa varsinkin kun otat suurempia MSM-annoksia etkä halua niellä monia MSM-kapseleita. Yksinkertaisesti liuota pulveri veteen, MSM liukenee parhaiten hieman lämpimään veteen, mutta sinä voit myös ottaa sen teen tai kahvin kanssa. Kuumuus ei vaikuta MSM:ään, voit myös liuottaa sen mehuun tai mihin tahansa juomaan, mutta maitoa on hyvä varoa koska monet ihmiset ovat allergisia sille. Limonaadi ei ole paras vaihtoehto sen epäterveellisen koostumuksen vuoksi mutta jos lapsesi kieltäyy siitä limonaadi voi olla ainoa vaihtoehto. Paras vaihtoehto on kuitenkin vesi, koska MSM:n liukoisuus siihen on erittäin hyvä.

Kuinka käytän MSM:ää ulkoisesti ?

Suosittelemme MSM käyttöä ulkoisesti samanaikaisesti sisäisen käytön kanssa. Uskomme että MSM:n vaikutukset ovat tällöin tehokkaimmat. Markkinoilla on paljon erilaisia MSM:ää sisältäviä rasvoja ja geelejä. Mutta meidän kokemuksemme perustuvat mahdollisimman puhtaaseen MSM -tuotteeseen ilman että tuote sisältää muita lisäaineita.

Hinta
Tilaa tuotetta kpl